A fülfájás enyhítése házilag

A fülfájás igen kellemetlen és nehezen viselhető tünet, azonban sokszor nem igényel kezelést a betegség, hanem legtöbb esetben meg kell várni, amíg a fájdalom önmagától elmúlik. Ám addig is megtehetjük, hogy mi magunk, otthon, házi praktikákkal némiképp enyhítsünk az elviselhetetlennek tűnő fájdalmon.
Az egyik jó megoldás erre a tampon készítése. Vattából egy akkora tampont kell készíteni, amit be tudunk helyezni a fülünkbe. Előtte azonban cseppentsünk 3-4 cseppet egy 100%-os levendulaolajból, amit gyufa vagy öngyújtó segítségével kicsit meglangyosítunk. A langyos olajat itassuk fel a tamponunkkal és így helyezzük a fülbe.

füldugó

 

A kínai orvostudomány szerint a vese a fülre nyílik, ezért a fájdalom enyhítésében hasznos lehet a meleg só taposás (mivel a vese meridián a talpról indul), illetve a fül mellett a vesét is fontos melengetni. De hasznos lehet az is, ha a meleg sót a fülünkre helyezzük.

Szintén kiváló fájdalomcsillapító a kövirózsa. Húsos levelét alaposan mossuk meg, majd egy hegyes kés vagy fogvájó segítségével karcoljunk a levélbe két-három hosszanti csíkot, kicsorgó levét pedig ezután közvetlenül nyomjuk a fülbe. Feküdjünk a másik oldalunkra, hogy ne csurogjon ki a fülből a nedv. Másnap paraffin vagy babaolajjal (ha nincs otthon jó az olívaolaj is) töröljük ki alaposan, mert rászáradhat a dobhártyára. Esetleg langyos vizet is spriccelhetünk a fülbe.

Amennyiben van otthon ezüstkolloidunk bátran csepegtessünk a fülbe 1-1 cseppet. (Az ezüstkolloid nagyon hatékony baktérium-, gomba-, és vírusölő. Bármilyen betegségnél használhatjuk. Szerintem nem hiányozhat a házi patikából! Még orrcseppként is megállja a helyét.)

E néhány praktika segítségével hamar elmulaszthatjuk a fül fájdalmát.

Fülcseppek

Swimseal fülcsepp vízokozta fülgyulladás ellen 7,5ml

Swimseal fülcsepp víz okozta fülgyulladás ellen 7,5ml

Kapott már Ön, vagy gyermeke fülgyulladást uszodában, természetes vizekben?

Ár: 5290 Ft
Megnézem
Újdonság

Dolorgiet med Fájdalomelleni fülspray 20 ml

Dolorgiet med Fájdalom elleni fülspray 20 ml

Enyhíti a fájdalmat, a bőrpírt és a viszketést. A külső hallójárat gyulladása esetén alkalmazható.

Ár: 2850 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!