A fülfájás kezelése étrendkiegészítőkkel

A fülfájás kezelése étrend-kiegészítőkkel

Néhány esetben az elhúzódó fülbetegségek orvosi kezelést igényelnek: bizonyos betegségek esetében az orvos antibiotikumot ír fel, melyek gyorsítják a gyógyulást. Azonban mi is elősegíthetjük a gyors gyógyulást. De milyen természetes anyagokkal lehet kezelni a fülfájást?

füldugó

A kezelést kezdjük természetes fülcseppekkel. Ezek általában fokhagymaolajat vagy molyhos ökörfarkkóró-virág olajból készülnek. De használhatjuk e két anyagot keverve is. Lényegük, hogy elpusztítják a kórokozókat és csökkentik a gyulladást, enyhítik a fájdalmat.

A bíbor kasvirág kivonata, az echinaceae enyhíti a megfázás és az influenza okozta fertőzéssel járó fülgyulladást.

Ha a hallójáratunk gyulladt be, akkor érdemes levendulaolajjal bedörzsölni a fülcimpát, mert erős nyugtató és gyulladáscsökkentő hatással bír.
A helyileg alkalmazott gyógynövényolajokon kívül eukaliptusz-illóolajjal inhalálást is végezhet, ami segít az elzáródott Eustach-kürt megnyitásában, csökkenti a középfülben fellépő nyomást, és segíti a folyadékok távozását a dobüregből. A fájdalom enyhüléséig naponta többször is alkalmazhatja.

A fülfájás enyhítésére a belsőleg alkalmazott táplálék kiegészítők is kiválóak lehetnek. Szedjünk C-vitamint, mely erősíti az immunrendszert és segíti a szervezet fertőzés elleni harcát, valamint megakadályozza a betegség kiújulását. A C-vitamint növényi eredetű gyulladáscsökkentő hatóanyagokkal, flavonoidokkal együtt ajánlott szedni, mivel ezek lényegesen növelik hatékonyságát. Az immunrendszert erősíti a kasvirágkészítmény is, ami különösen akkor hatásos, ha a fülfájás felső légúti fertőzés következtében jelentkezik.

A gyógynövényből készült fülcseppek hatására a fájdalom gyorsan - gyakran az alkalmazástói számított 10 percen belül - megszűnik. Mielőtt a fülébe cseppentene, melegítse fel az üveget, hogy a cseppek alkalmazása kellemesebb legyen.

Ezenfelül rakjunk meleg borogatást a fülünkre, mivel a meleg azonnal csillapítja a fájdalmat és elindítja a gyógyulást. 

Fülcseppek

Swimseal fülcsepp vízokozta fülgyulladás ellen 7,5ml

Swimseal fülcsepp víz okozta fülgyulladás ellen 7,5ml

Kapott már Ön, vagy gyermeke fülgyulladást uszodában, természetes vizekben?

Ár: 5290 Ft
Megnézem
Újdonság

Dolorgiet med Fájdalomelleni fülspray 20 ml

Dolorgiet med Fájdalom elleni fülspray 20 ml

Enyhíti a fájdalmat, a bőrpírt és a viszketést. A külső hallójárat gyulladása esetén alkalmazható.

Ár: 2850 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!